Dekorera trädgården med Halloweenpyssel

I slutet av oktober firas Halloween och även om du inte är ett stort fan av bus eller godis-traditionen så kan det hända att du får påhälsning av barn som är det. Så varför inte pynta iordning trädgården i skämselanda? Här kommer några tips på roligt halloweenpyssel för trädgården.

En perfekt högtid för pyssel är Halloween, så varför inte pynta iordning trädgården? Har du till exempel en gångväg i marksten kan det vara fint att pynta längs denna med pumpalyktor. Eller om du vill göra mer avancerade pyssel än så, ja då finns det massor av andra kul saker du kan skapa fram.

Häxor, spöken och målade stenar

Det finns en rad olika saker som du kan pyssla fram som trädgårdsdekorationer till Halloween. Vissa är såklart svårare än andra att skapa och i Allt om trädgård tipsar man om hela nio olika läskiga, och olika svåra, pyssel i skräckens anda. Vad sägs till exempel om att skapa illusionen av att en häxa landat huvudstupa i en buske? Allt du behöver göra är att rulla ihop kartong eller hönsnät och klä på ”benen” randiga strumpbyxor och ett par klackskor för att sedan sätta dem mitt i busken – var noga att placera ut dem på ett sätt som gr att det ser ut som att en person är där, upp och ner. Är du sugen på att göra något lite mer avancerat är tipset att satsa på hängande spöken. Det viktiga är att forma huvud och axlar av till exempel hönsnät och sedan drapera med tunt vitt tyg som du klipper till. Det kluriga här är noggrannheten eftersom det kräver en hel del tålamod för att få till dem så de inte bara bli vita lakan som hänger och faktiskt ser ut som vålnader.

Det lättaste pysslet, och kanske det roligaste, är att måla stenar. Gå loss med färg och skapa skrämmande ögon, monster och gubbar att placera ut bland löven – om du använder färg som lyser i mörkret kommer stenarna att skapa ett kusligt ljus som sätter halloweenkänslan!