Inred din säng personligt

Många gånger är sängen hemmets viktigaste plats. Du återhämtar dig där. Du myser där. Du kanske kollar på tv eller läser där. Din säng säger en hel del om hur är. Vilken storlek är det på sängen? Vilken sorts sängkläder? Vilka färger? Få eller många kuddar? Din säng kan visa din unika stil och personlighet. För man kan faktiskt sticka ut med sin personlighet och stil genom att göra unika sängkläder. Du vet säkert redan vad vi fiskar efter. Gör dina egna unika sängkläder själv!

Det finns vissa sängkläder som är väldigt lämpliga att sticka eller virka, och andra som är mindre lämpliga. Att sticka ett helt påslakan till ditt täcke kräver en del tålamod. Dessutom är vi osäkra på hur skönt det skulle vara att ha det stickade materialet direkt mot kroppen när du sover? För vissa kan det funka, för andra inte. För att vara på säkra sidan skulle vi rekommendera att sticka och virka de saker som ligger ovanpå sängen och ovanpå överkastet. Om du vill göra egna sängkläder att sova i rekommenderar vi att du börjar med något mindre som ett kuddfodral och provar att sova mot det. Om det inte kliar, kittlar eller irriterar din hud kan du ge dig på större projekt därefter. Om du däremot hellre vill köpa snygga och bra sängkläder att sova i rekommenderar vi www.sleepo.se där det finns ett riktigt fint urval.

Bra idéer du kan göra själv:

  • Kuddfodral, gärna till de kuddar som smyckar sängen och ligger ovanpå överkastet.
  • Ett helt överkast – om du har tålamod och tid är det få saker som är så effektfulla som ett helt överkast stickat eller virkat i häftiga mönster
  • Smådetaljer till befintliga sängkläder. Gör egna små tofsar eller lappar att sy fast på dina befintliga sängkläder för att få en personlig touch. Görs helst på mindre färgglada sängkläder för att piffa upp dem lite.
  • Nallar och annat. Skicka en egen nalle eller annat gosedjur att smycka sängen med.

Kom ihåg att hur mycket du än väljer att smycka och personifiera din säng är den inget designprojekt. Du ska främst sova gott i den och återhämta dig. Läs mer om betydelsen av rätt säng här. Låt aldrig utseende och design gå före funktion och en skön säng.