Micael Bindefelds egna inbjudningskort

 

Det finns många olika saker att fira i ens liv. Giftermål, födelsedagar, födslar, dop, ja listan kan verkligen göras lång. En del firar till och med namnsdagar med något litet. Mor och farsdag är också dagar då en del släpper loss och festar till det.

Tips på bra inbjudningskort

Den kände festfixaren Micael Bindefeld har släppt en bok som behandlar just detta temat. Det allra viktigaste när det kommer till inbjudningskort är att de håller en rak linje och liksom att man kan finna en röd tråd. Bara en sådan enkel grej som att frimärket matchar temat och att det är klart och tydligt vad för typ av fest det är. Ska man till exempel komma dit hungrig eller ska man ha ätit innan? Är det kostym med manschettknappar man ska på sig eller kan man vara lite mer vanlig? Herr Bindefeld med sina festar har blivit nationellt känd för sina bra fester och det är inte bara tv-personligheter som vill dit utan även atleter, politiker och musiker som vill ha en inbjudan till en utav hans fester.

Inbjudan kan göra mycket

Det är också en trend inom inbjudningarna hela tiden. Därför ställer nu Bindefeld ut sina gamla inbjudningskort från fester som löper över 20 år. Detta sker på Postmuseum i Stockholm. Ett inbjudningskort kan hjälpa eller stjälpa dig när du väl ska bjuda in folk till fest. Ett halvtrist kort eller ett kort där all info kanske inte är glasklar kan göra att du förlorar folk till din middag eller fest. Idag aska man till exempel ha lite tyngre kort som har något grövre papper.