Vad kan man egentligen göra med bestick när man pysslar?

Att hävda att pyssel är supertrendigt är bara att konstatera faktum. Scrapbooking, som är ett sätt att pyssla, har blivit populärt i många ålderskategorier. Unga såväl som gamla klipper och klistrar och samlar ihop sina minnen i vackra album, vilket har blivit lika mycket av en hobby som en livsstil. Trenden kommer såklart från USA, som så många andra saker som förr eller senare blir populära världen över. Här i Sverige har husmorstrenden blivit stor på senare år. Många bloggare har gått i bräschen för att predika budskapet om att baka, sy sina egna kläder – och att pyssla. Cupcakes och tårtor är centrala delar av den gulliga retrotrenden, och mycket pyssel är koncentrerat till köket. Vackert porslin, tårtdekorationer och fina dukningar är saker som många bloggare lägger stor vikt vid. Trenden är till för att inspireras av och återskapa hemma. Vintagebloggaren Underbara Clara har gått så långt att hon kallar sitt pysselintresse för beroende.

”Jag har egentligen hundra jobba att göra, krönikor som ska skrivas, texter som ska lämnas in. Men jag tänkte vara ledig och bara pyssla med sånt som är roligt idag. Att laga mat och baka till exempel. Det har blivit ett beroende.”

Även om man inte vill bli pysselberoende kan det vara kul att pröva på själv. Du kan hitta dina favoriter och göra något när andan faller på. Den som tröttnat på cupcakes men fastnat för kökstrenden går vidare till bestick. Silverbestick pryder sin plats i vilket kök som helst, men kan också vara fina som en trevlig girland eller arrangerade i ett konstfullt mönster i ett fönster eller på ett sidobord.